Biserica Ortodoxa Romana apeleaza la Facebook si Youtube pentru a-i convinge pe parinti sa-si inscrie copiii la ora de religie ortodoxa

(Last Updated On: March 3, 2015)

Biserica Ortodoxă face un pas mare către online şi apelează la vedete de toate vârstele pentru a-i convinge pe părinţi să semneze cererea pentru ora de religie. Mesajele sunt prezentate fie de Asociaţii apărute peste noapte, fie de artişti sau oameni de media.

Lupta se duce pe toate fronturile pentru că mai sunt doar cinci zile până când părinţii trebuie să-şi dea acordul.

Clipurile video nu au mai mult de două minute şi sunt filmate profesional, anunta adevarul.ro. De la efectele vizuale până la încadrare şi mişcările camerei totul este făcut să pară natural şi să exprime emoţie.

Oamenii vorbesc din inimă, îşi aduc aminte de copilărie şi de cât de mult i-a ajutat până acum biserica. Vorbesc despre valori, frumos, neam românesc, despre comunismul care a alungat bisericile şi preoţii şi despre democraţia prost înţeleasă.

Toate clipurile se termină cu un sunet de ceas care numără secundele şi mesajul “Înscrie-ţi acum copilul la ora de religie!”, scris cu majuscule, în litere roşii. Fiecare video este făcut de Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române.

Sfântul Facebook  

Dacă Iohannis a câştigat alegerile pe Facebook, de ce nu ar câştiga şi religia, par să-şi spună oamenii care au înfiinţat Asociaţia “Părinţi pentru Ora de Religie” (APOR). ONG-ul se declară a fi unul fără afiliere confesională, dar are sediul lângă Biserica Sfânta Ecaterina, din Bucureşti, în centrul social “Iustin Patriarhul” al Arhiepiscopiei Bucureştilor.