Mama lui Victor Ponta, AUDIATA acum la DNA in dosarul fraudelor cu bani europeni!

(Last Updated On: March 5, 2015)

Mama premierului Victor Ponta s-a prezentat in aceasta dimineata la DNA Ploiesti pentru a da declaratii in dosarul in care ginerele ei, Iulian Herţanu, este in arest preventiv. Ea a fost citata ca martor, in functie de declaratii si probe existand posibilitatea ca ea sa primeasca si calitatea  de invinuit.

Mama lui Victor Ponta este cea care a infiintat firma cu care ginerele ei a facut fraude cu fonduri europene.

Iulian Herţanu a fost arestat preventiv, în 19 februarie, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă sub acuzaţia de deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală.

În acelaşi dosar au fost puşi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiţă, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, omul de afaceri Mihail Coman, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu.

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Herţanu, a fost audiată,saptamana trecuta, în acest dosar. Ea a precizat, într-un mesaj pe Facebook, că a mers de bunăvoie la DNA pentru a recupera hard-disk-urile SC Exfin 2000, firmă în care are calitatea de administrator şi asociat, şi că procurorii i-au solicitat să dea o declaraţie în calitate de martor şi a acceptat acest lucru.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu ca să acceseze şi să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro, anunta gandul.info.

“Scopul grupului infracţional astfel format şi sprijinit a fost atins, urmărirea penală făcută până la acest moment relevând: deturnarea din cadrul proiectului şi însuşirea în interes propriu, de către membrii grupului, a sumei totale de 7.797.410 de lei (bani ridicaţi în numerar din conturi ale persoanelor juridice şi fizice, reprezentând 54% din totalul sumelor care au fost identificate ca fiind achitate de S.C. Grossmann Engineering Group, către «partenerii» la care se pretinde că au fost subcontractate lucrări), sustragerea de la plata către stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 de lei ( din care 1.509.176 lei reprezentând TVA şi 1.006.117 de lei reprezentând impozit pe profit)”, arăta DNA.