Pacatele lumii moderne si spovedania dinaintea Pastelui. Ce spun preotii despre Facebook si internet

(Last Updated On: April 3, 2015)

Un roman din trei sustine ca merge la biserica si se spovedeste, hotarat sa scape de pacate. Mai sunt cateva zile pana la Paste, iar cei care s-au tinut departe de tentatii, se duc la preot pentru spovedanie si impartasanie.

Preotii spun ca spovedania e o curatare a sufletului. Cei mai multi obisnuiesc doar de sarbatori sa-si marturiseasca pacatele, cu speranta ca le vor fi iertate.

Chiar si copiii sunt invatati de mici sa faca diferenta dintre bine si rau. La aceasta varsta e greu sa ai pacate, asa ca preotii ii impartasesc pe copii fara spovedanie. Pe cei mari ii intreaba, insa, de pacatele lumii moderne. Pornografia, internetul, alcoolul si drogurile sunt doar cateva dintre ele. Preotii spun ca, in esenta, pacatele au ramas aceleasi, doar ispitele sunt altele.

Eu traiesc in lumea moderna. Nu stiu daca as putea spune ca statul pe Facebook este un pacat. Nu sunt atat de restrictiv. Trebuie sa ai grija la masura. Iti doresti sa nu mai gresesti, dar iti doresti si ca acele pacate sa fie mai mult sau mai putin iertate”, spune un tanar. (sursa: stirileprotv.ro)

Preot Vasile Gavrila: “Daca ne gandim la ce stare de autism produce Facebook-ul sau retelele de socializare… Ele nu numai ca ne imbolnavesc spiritul, ci si mintea. In familie uneori ajung sa nu se suporte, pentru ca e mai dependent de calculator decat de propria sotie. A-ti tine mintea conectata la telefon, Facebook, nu te poti conecta cu Dumnezeu.”

Asta nu inseamna, insa, ca biserica se impotriveste tehnologiei, ci doar ca ne recomanda sa o folosim in scopuri utile.

Potrivit unui sondaj, 34 la suta dintre romani isi marturisesc pacatele in postul Pastelui. Preotii ii primesc la spovedanie, insa ii impartasesc doar pe cei care s-au straduit sa tina macar cateva zile de post.

Aproape 70 la suta dintre romani spun ca tin post, dar numai 9 la suta reusesc sa il respecte in intregime.