TRADITII ROMÂNEȘTI BIZARE! Ce ar trebui, de fapt, sa mananci in ziua de Paste

(Last Updated On: April 9, 2015)

Fiecare sărbătoare, cu tradițiile ei. Dacă pe unele le știm cu toții și chiar le punem în practică, altele sunt tare bizare și nu prea se încumetă nimeni să le facă. Mai mult, puțini sunt cei care le cunosc.

Mielul este de bază la masa de Paște. Sau, pentru cei cărora nu le place carnea de miel, mai degrabă puiul. Totuși, tradiția spune că e bine ca în duminica de Paște să mănânci pește, ca să vii vioi tot anul precum acesta.

Mai mult, e recomandat ca peștele să fie primul lucru pe care-l mănânci în dimineața de duminică. Apoi, poți să te înfrupți și din alte bucate.

Dacă acest obicei e mai puțin obișnuit, umrătorul e de-a dreptul bizar. Tradiția spune că dacă vrem să fim sănătoși până la sfârșitul anului, trebuie să mâncăm muguri de salcie sfințită de Florii. (sursa: libertatea.ro)

TRADIȚII PENTRU BEBELUȘI ȘI COPII

Se spune din bătrâni că e bine ca în dimineața primei zile de Paște, bebelușii, copiii dar și adulții, dacă doresc, să se spele pe față cu apă în care pun un ou roșu și un bănuț de argint, ca să fie voioși, sănătoși și să aibă noroc.