O femeie din România are toate organele asezate invers fata de cum ar fi normal

(Last Updated On: May 7, 2015)

Are 67 de ani, dar jumătate din viaţă a trăit fără să ştie de ce nu-şi simte bătăile inimii în partea stângă. O femeie din Constanţa a aflat abia după ce a devenit mamă că are toate organele aşezate în oglindă, invers faţă de cum ar fi normal

Ficatul în stânga, iar stomacul şi inima, în dreapta. Asta nu a împiedicat-o să-şi crească şi nepoţii şi chiar strănepoţii. O afecţiune a colecistului a adus-o de urgenţă la spital, iar pentru chirurgi, operaţia pe care i-au făcut-o a fost o premieră medicală.

Pentru medicii spitalului din Constanţa, doamna Gica Ghioc a fost o pacientă aparte. S-a născut cu toate organele invers sau în oglindă. Ficatul în stânga, iar stomacul, splina şi inima în dreapta. Când a ajuns la spital cu dureri abdominale, medicii au avut nevoie de timp ca să-şi dea seama ce o doare, anunta observator.tv. Niciun organ nu era aşezat ca în manualele de anatomie.

Femeia avea vezicula biliară plină de pietre şi trebuia operată imediat. A fost o intervenţie în premieră pentru medicii din Constanţa. Au fost nevoiţi să mute până şi aparatura medicală pe partea stângă. Şi aşezarea echipei de chirurgi în jurul pacientei a fost diferită. Pentru prima oară, au făcut totul invers.

Ani întregi, Gica Ghioc n-a ştiut că este un caz rar de malformaţie perfectă. A aflat abia la 30 de ani, de ce nu îşi simte bătăile inimii în stânga. Aşezarea anormală a organelor nu a împiedicat-o să trăiască. La 67 de ani, Gica Ghioc este mamă, bunică şi. străbunică. Chiar dacă e altfel decât majoritatea oamenilor, Giga Ghioc se consideră binecuvântată. Îmbrăţişarea ei este întotdeauna. inimă la inimă.