Romanii au liber de 1 iunie (luni). Weekend prelungit pentru angajati

(Last Updated On: May 18, 2015)

Prima şi a doua zi de Rusalii sunt, potrivit legislaţiei muncii, zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

În acest an, prima şi a doua zi de Rusalii pică pe 31 mai (duminca) şi 1 iunie, aşa cum este stabilit în calendarul ortodox, potrivit digi24.ro.

Prin urmare, salariaţii care au un program de lucru obişnuit, de luni până vineri, se vor bucura cu această ocazie de un weekend prelungit.

Rusaliile, cunoscute și drept Pogorârea Sfântului Duh, reprezintă o sărbătoare creștină importantă, prăznuită întotdeauna duminica, la 50 de zile după Paști. De Rusalii este comemorată coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Iisus din Nazaret.

Rusaliile creștine au legătură cu Legământul, fiind o sărbătoare a încheierii lăuntrice a Noului Legământ al harului și iubirii, prin coborârea Sfântului Duh. Rusaliile reprezintă și consacrarea solemnă a Bisericii întemeiate de Iisus Hristos. Duhul Sfânt nu este dăruit numai Bisericii în ansamblu, ci și fiecărui creștin în parte, cu darurile sale. Minunea Rusaliilor de la Ierusalim se continuă în Biserică, aducând rod în taina Sfântului Mir. De aceea, Rusaliile sunt și o sărbătoare de mulțumire pentru harul Mirului.