E oficial: România va gazdui tancuri, artilerie si alte echipamente militare! Ne pregatim de razboi cu Rusia?

(Last Updated On: June 23, 2015)

SUA vor pre-pozitiona tancuri, artilerie si alte echipamente militare in sase state din Estul Europei, printre care si Romania, a anuntat secretarul american al apararii, Ash Carter, potrivit Reuters si preluat de hotnews.ro.

Carter a anuntat ca Romania si-a dat acordul, alaturi de Polonia, Bulgaria, Estonia, Lituania si Letonia, sa gazduiasca echipament militar american. Pina in acest moment nu e clar ce tip de echipamente militare americane va gazdui Romania.

Presedintele Vladimir Putin a declarat recent ca Rusia isi va indrepta fortele armate impotriva acelor tari de care se simte amenintata, cu referire directa la scutul antiracheta al NATO, gazduit inclusiv de Romania in baza militara de la Deveselu.

dsds

 

„Vom fi obligati sa ne indreptam fortele armate catre acele teritorii de unde suntem amenintati”, a declarat Vladimir Putin, marti, de la Moscova, in cadrul unei conferinte comune cu presedintele Finlandei, Sauli Niinisto. Presedintele Rusiei a precizat ca scutul antiracheta dezvoltat de NATO in Europa reprezinta cea mai mare amenintare la adresa tarii sale, informeaza agentia –