Lufthansa introduce o taxa suplimentara pentru biletele de avion vandute prin site-uri neafiliate

(Last Updated On: June 3, 2015)

Compania aeriană germană Lufthansa a anunțat introducerea unei suprataxe de 16 euro pentru fiecare bilet de avion vândut prin site-uri neafiliate. Acest demers are ca scop creșterea profitului, se arată într-un comunicat oficial citat de Reuters.

Lufthansa a anunţat că procentul obţinut din vânzarea biletelor are o tendinţă de scădere, în contextul în care costurile alocate pentru serviciile globale de distribuţie depăşesc 100 de milioane de euro anual.

“În contextul în care companii de servicii şi parteneri obţin venituri în creştere, încasările noastre au fost afectate de-a lungul timpului”, a declarat Jens Bischof, directorul comercial al companiei aeriene germane, citat de mediafax.

Decizia Lufthansa, care va afecta şi biletele pentru companii low-cost precum Austrian, Swiss şi Brussels, a atras criticile grupului de distribuţie Amadeus IT.

În plus, Lufthansa va introduce noi tarife la biletele de avion din vara aceasta, serviciile de tip economic urmând să fie împărţite în categoriile “uşor” (“light”), “clasic” (“classic”) şi “flexibil” (“flex”), în funcţie de opţiunile pasagerilor.