A 13-a pensie pentru batranii din România. Crezi ca este o masura buna?

(Last Updated On: August 5, 2015)

Mai mulți parlamentari lucrează la un proiect care vizează acordarea celei de-a 13-a pensie pentru bătrâni. Eligibili vor fi doar pensionarii care primesc sub 1.500 de lei pe lună.

Aceşti bani ar urma să fie primiţi de beneficiari fie înainte de Sărbătorile de Iarnă, fie înaintea Paştelui. Aleşii nu s-au hotărât încă asupra perioadei când vor fi daţi banii.

Cei care lucrează la proiect susţin că nu ar fi un efort bugetar prea mare pentru stat. “Este o mare umilinţă pentru bătrânii noştri, când, înainte de sărbători, stau la cozi la casele de ajutor reciproc să ia ceva bănuţi împrumut pentru o bucată de carne de porc sau de miel. Vrem să le dăm bani în plus, dar de sume nu vor beneficia toţi pensionarii, ci doar cei care au cu adevărat nevoie”, a declarat senatorul UNPR Constantin Popa iniţiatorul legii pentru libertatea.ro

Proiectul urmează să fie depus în noua sesiune parlamentară, adică la 1 septembrie, şi se va aplica doar dacă şi ceilalţi colegi parlamentari vor vota această iniţiativă.