Alti 2 români au fost arestati in Ungaria pentru trafic cu imigranti. In total sunt 18!

(Last Updated On: August 28, 2015)

18 cetățeni români au fost arestați în Ungaria, ieri și astăzi, pentru trafic de persoane a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Raluca Lunculescu.

“A fost un accident pe autostrada M5 din Ungaria. Șoferul implicat în acest accident, care este cetățean român, în mașina căruia s-au găsit mai multe persoane, a fost reținut, este cercetat pentru trafic de persoane.

A fost doar ușor rănit, transportat într-o primă fază la spital, ulterior a fost reținut și cercetat pentru trafic de persoane. Mai avem un caz în Fejer, unde, de asemenea, un român a fost reținut și este cercetat pentru trafic de persoane”, a spus Raluca Lunculescu, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al MAE a amintit că la Budapesta, în seara de 26 august, patru cetățeni români au fost reținuți și cercetați pentru trafic de persoane, iar pe 27 august, alți 12 au fost reținuți în același oraș și sunt cercetați pentru aceleași acuzații.

Pe de altă parte, Raluca Lunculescu s-a referit și la cazul din Austria, unde au fost găsiți peste 70 de refugiați morți într-un camion, reiterând faptul că proprietarul autovehiculului respectiv nu este cetățean român.

“Informația este confirmată și a fost notificată de autoritățile austriece și până în acest moment, din tot ce avem oficial venit de la partea austriacă, niciun cetățean român nu ar fi implicat în acest caz”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAE.

În schimb, purtătorul de cuvânt al premierului ungar, Viktor Orban, a anunţat că a primit date potrivit cărora cel care a înmatriculat maşina într-o localitate din Ungaria este cetăţean român.