Condamnatii pentru viol din Vaslui, aparati de consateni: ”Daca erau niste amarati mai spuneai, dar sunt oameni la locul lor, oameni gospodari care acum trag necazul asta din cauza uneia care a ridicat coada”

(Last Updated On: August 18, 2015)

Sentința de ieri pronunțată de Judecătoria Vaslui este de neînțeles pentru o parte din locuitorii din satul Văleni. Ei nu înțeleg de ce se face pușcărie pentru o fată care a fost violată de 7 băieți. Pur și simplu nu pot înțelege. Sau, poate, violul este o tradiție la ei în sat și nu vor să recunoască.

În mod surprinzător, cei mai vocali apărători ai celor şapte “băieţi din familii bune” sunt femei.

Ca şi până acum, argumentele folosite sunt legate de moralitatea îndoielnică a victimei, sătenii fiind de părere că, din moment ce s-a urcat în maşina lui Silviu Burada, în luna noiembrie a anului trecut, ar fi trebui să se aştepte la ce a urmat, informează libertatea.ro.

Ba mai mult, au existat persoane, din Văleni, care au propus ca şi “fata să facă puşcărie cot la cot cu cei şapte băieţi”.

O altă susţinătoare de-a infractorilor bagă mână în foc pentru nevinovăţia lor.

”Dacă erau nişte amărâţi mai spuneai, dar sunt oameni la locul lor, oameni gospodari care acum trag necazul ăsta din cauza uneia care a ridicat coada.

Justiţie e asta? Trebuia şi ea să facă puşcărie cot la cot cu toţi cei şapte băieţi. De la fiecare să-i fi luat câte un an şi să-l fi dat şi ei. Ce a căutat în maşina cu doi băieţi? Trebuia să se ducă acasă cu microbuzul. A primit ce a căutat. A nenorocit viitorul a şapte tineri. Păcat de băieţii ăştia”, a spus femeia, potrivit adevărul.ro.

Tatăl unui violator, declaraţii şocante: “Facem greva foamei”

Şi tatăl lui Petrică Bolboceanu, unul dintre violatori, este revoltat. “Fac 40 şi ceva de ani de închisoare pentru o obrăznicătură. Dar adevărul va ieşi la suprafaţă. Dacă va fi nevoie, o să mergem la Ministerul Justiţiei şi vom face greva foamei. Eu am o fată, dar i-aş lua capul dacă ar urca într-o maşină cu băieţi, aşa cum a făcut nenorocita asta”, a spus acesta.

Nu au scăpat de ocara sătenilor nici jurnaliştii care, spun ei, au contribuit decisiv la condamnarea tinerilor.

Astăzi, 17 august, cei şapte violatori au fost condamnaţi la câte 7 ani de puşcărie (trei dintre ei), trei vor face 5 ani şi 8 luni de inchisoare, iar Silviu Burada, “capul răutăţilor”, va sta în spatele gratiilor cel mai mult: 8 ani şi 4 luni.