„VOM ARUNCA ROMÂNIA IN AER, o vom rade de pe fata Pamântului!”, sirieni capturati la granita

(Last Updated On: August 27, 2015)

Doi cetățeni sirieni au fost prinși de Garda de Coastă la Negru Vodă, în timp ce încercau să treacă ilegal granița României. Conform anchetorilor, în cursul interogatoriului, unul dintre imigranți s-a prefăcut că face o criză de epilepsie, iar fraţii lui au amenințat atunci că vor arunca România în aer.

Cei doi frați au fost prinși și reținuți în apropierea graniței româno-bulgare. Interogați de autoritățile române, migranții sirieni au recunoscut că fuseseră ajutați să ajungă în țară de alți doi frați, Ahmad Kouja Jamal și Ahmad Kouha Ahmad, oameni de afaceri din București cu drept de ședere în România. Unul dintre ei îi preluase din Bulgaria și i-a transportat, se pare, la bordul unui Volkswagen Passat, până la granița cu România, unde au fost dați în grija celuilalt frate, care îi aștepta, informează reporterntv.ro  și preluat de romaniatv.net.

Tot în timpul interogatoriului, cei doi au mimat crize de epilepsie, astfel că au fost preluați de medici și transportați la un spital. Acolo s-a dovedit, însă, că așa-zisele crize nu erau decât o prefăcătorie.

Interogatoriul celor patru frați a fost reluat. Furios, unul dintre ei a amenințat că „vom arunca România în aer și o vom rade de pe fața pământului, dacă vom considera necesar, pentru a ne razbuna!”.

Amenințarea se regăsește și în actul oficial de inculpare. Surse neoficiale susțin însă că fraza nu ar reprezenta de fapt o amenințare teroristă, ci ar fi fost formulată de unul dintre cei patru în momentul în care băiețelul său, în vârstă de 6 ani, ar fi început să plângă, iar polițiștii ar fi refuzat să-l lase să aibă grijă de el.