500 de cruci au fost infipte pe terenul pe care musulmanii vor sa construiasca in România cea mai mare moschee din Europa. Oamenii au rostit in cor “Tatal nostru”

(Last Updated On: September 21, 2015)

Peste 200 de persoane au mers și au înfipt 500 de cruci, în cadrul unei procesiuni religioase, pe terenul pe care guvernul l-a oferit construcției unei moschei.

Cele 500 de cruci au fost aduse, sambata seara, intr-o duba, iar oamenii au inceput sa se adune dupa ora 18.00 pentru procesiunea anuntata pe Facebook de organizatorul acestei manifestari, Catalin Berenghi.

Îmbracat in port popular, acesta a declarat ca a organizat evenimentul alaturi de Catalin Ioan Gornic si ca au achizitionat crucile, in valoare de 6.000 de lei, din fonduri proprii, dar si cu ajutorul unei sponsorizari din America.

“Romanii fac acest gest pentru ca ambasadorul Turciei a dat o declaratie prin care spunea ca daca poporul nu doresste aceasta mega-moscheea ea nu se va mai face. Dupa cum bine vedeti poporul nu doreste. (…) Nu este un real pericol, dar noi nu avem nevoie de aceasta super moschee aici in centrul Bucurestilui, intre SNSPA, caminele de la Agronmie, Romano-Americana. Chiar nu avem nevoie. Da, suntem de acord, cele 17 (moschei) care sunt sa se renoveze, sa fie functionale, sa intre in legalitate si cu asta basta, nimic mai mult”, a spus Berenghi, citat de hotnews.ro.

Oamenii au rostit in cor “Tatal nostru”, tinand fiecare cate o cruce, iar preotii au oficiat o slujba.

Unul dintre ei, care s-a recomandat drept monahul Timotei, a spus ca ar trebui sa ia atitudine inaltii prelati ai BOR, de la patriarh si pana la ultimul monah si frate.

bgbg

foto: Mediafax

“Patriarhul, dimpotriva, a respins aceasta actiune. Pentru ca este partas la asa ceva. Aceeasi chestiune se intampla si cu cardurile biometrice, buletine cu cip, Acesti ierarhi nu sunt adevaratii slujitori ai lui Hristos, ci slujitori ai masoneriei”, a spus preotul.