NINGE in România! „Nu tin minte ca la final de septembrie sa ninga aici dar ne-am obisnuit cu zapada 6 luni pe an” Vezi in ce zone din România s-a asternut zapada:

(Last Updated On: September 29, 2015)

Meteorologii au avut dreptate. Au spus că va ninge în această perioadă și așa a fost. Aseară a nins în Borșs (județul Maramureș), Ceahlăul Toacași  (județul Neamț) și în județul Gorj.

Chiar dacă meteorologii anunță că de joi se va încălzi și vom reveni la temperaturi de 20 de grade, zilele acestea va trebui sa ne bucurăm forțat de câțiva fulgi de zăpadă și de multă ploaie.

În orașul Borșa de la poalele Pietrosului Rodnei ninge viscolit de mai bine de 12 ore, iar stratul de zăpadă a ajuns la 3 centimetri de la altitudinea de 1.800 de metri în sus, scrie voceatransilvaniei.

„În noaptea de 28 spre 29 septembrie a început să ningă, iar la altitudini de peste 1.800 de metri stratul de zăpadă viscolită atinge 2 – 3 centimetri. Ninge în continuare viscolit. La Stația meteo de pe Vârful Pietrosu termometrele înregistrau -3 grade Celsius”, a precizat Daniel Timiș, șeful Serviciului Public Salvamont Borșa.

„Nu țin minte ca la final de septembrie să ningă la Borșa dar aici ne-am obișnuit cu zăpada șase luni pe an pentru că suntem la poalele munților. Pot să vă spun că a fulguit și în Pasul Prislop”, a declarat Ion Sorin Timiș, primarul orașului citat de sighet247.ro

De asemenea, ninge în Ceahlăul Toaca din judeţul Neamţ, unde se înregistrează o temperatura de -1 grad Celsius, iar în masivul Iezer, din judeţul Gorj, temperaturile negative au dus la transformarea ploi în ninsori, la mijlocul zilei.