Repartitoarele de caldura devin obligatorii in România. Vezi cat costa un repartitor:

(Last Updated On: September 22, 2015)

Montarea repartitoarelor de căldură devine obligatorie în România din 2016. Locatarii clădirilor rezidenţiale alimentate de la sistemul centralizat de încălzire sunt obligaţi să îşi monteze până la 31 decembrie 2016 repartitoare pentru repartizarea costurilor energiei termice.

Până în acest moment mai puțin de jumate din cele 1,3 milioane de apartamente conectate la sistemul centralizat de încălzire sunt dotate cu astfel de aparate.

„La nivel european, România are unul dintre cele mai scă­zute grade de contorizare, de doar 41%, la polul opus aflân­du-se Germania şi Danemarca, cu un grad de con­to­ri­zare de 100%“, arată ista România, subsidiară a grupului german ista, citați de zf.ro

Dotarea unui apartament cu repartitoare de căldură costă, în medie, 500 de lei, iar investiţia poate fi amortizată în aproximativ două sezoane de încălzire.

Obligativitatea montării repartitoarelor de căldură vine din faptul că România, ca membru al blocului comunitar, a adoptat legislaţia euro­pea­nă din sectorul eficienţei ener­getice, care prevede ca până în 2020 toate statele din Uniunea Europeană să îşi crească cu 20% eficienţa consu­mu­lui de energie.