(Video) Vrei sa fii vesel toata ziua? Vezi ce melodie trebuie sa asculti:

(Last Updated On: September 21, 2015)

Melodiile au efecte diferite pentru fiecare persoană. Există însă și melodii care aduc starea de bunavoie la foarte multe persoane, iar una din aceste melodii este “Don’t Stop Me Now” al trupei Queen.

Melodia ocupă prima poziție în topul cântecelor lansate în ultimii 50 de ani care stimulează buna dispoziţie, potrivit studiului  unui cercetător specializat în ştiinţe neuronale, informează dailymail.co.uk.

Chiar dacă a fost lansat în urmă cu 37 de ani, cântecul “Don’t Stop Me Now” al trupei Queen deţine încă abilitatea de a stimula buna dispoziţie a oamenilor, informează tvr.ro.

Acest cântec din 1978 are tempoul potrivit, versurile potrivite şi este interpretat într-o cheie muzicală care induce cel mai uşor senzaţia de fericire.

Cercetătorul olandez Jacob Jolij spune că versurile sunt importante, dar la fel de important este şi un tempo de 150 de timpi (bătăi) pe minut, care îi face pe oameni să se simtă plini de energie.  Scrierea cântecului în a treia cheie majoră – a treia notă sau acord într-o scală muzicală – determină la rândul ei un sunet ce induce starea de fericire.

Cercetătorul olandez a întocmit și un top pe decenii al melodiilor care induc cel mai uşor starea de bună dispoziţie:

“Happy” (Pharrell Williams, anii 2010), “Dancing in the Moonlight” (Toploader, anii 2000), “Let Me Entertain You” (Robbie Williams, anii 1990), “Uptown Girl” (Billy Joel, anii 1980), “Good Vibration” (The Beach Boys, anii 1960),
Vezi aici Video cu melodia “Don’t Stop Me Now” al trupei Queen: