Utilizatori de siteuri de adulti santajati printr-o aplicatie care le-a facut fotografii ilegal cu camera frontala a telefonului

(Last Updated On: September 8, 2015)

Hackerii au găsit o nouă metodă prin care să facă rost de bani. Aplicatia, numita Adult Player, facea fotografiile cu ajutorul camerei frontale a telefoanelor mobile, apoi bloca dispozitivul si afisa un mesaj prin care cerea o rascumparare de 500 de dolari.

Aceasta este a doua aplicatie de acest fel care foloseste pornografia ca momeala. Reputatia utilizatorului este la mijloc si acesta prefera sa plateasca rascumpararea, pentru ca fotografiile compromitatoare sa nu fie publicate.

“Un astfel de grup de hackeri a facut 75.000 de dolari in 10 saptamani”, a declarat Raj Samani, de la Intel Security.

Aplicaţia “Adult Player”, explică cei de la The Next Web și preluati de adevărul.ro, este infectată cu un virus de tip ransomware, care blochează accesul pe dispozitivul în care este instalată cu permisiunea pe care desigur că ţi-a cerut-o înainte de a îţi controla ecranul de blocare.

Dispozitivul nu va porni dacă îi dai restart, însă există posibilitatea să poţi şterge aplicaţia folosind “safe mode” la unele dispozitive. Dacă nu funcţionează, te vei chinui ceva mai mult. Merită menţionat că, pe viitor, o verificare a autorului şi folosirea unor surse autorizate, ar putea să te scutească de probleme.