Cinci vrăjitoare din România au fost arestate. Spuneau ca au puteri tamaduitoare si ii amenintau cu moartea si blesteme pe cei care vroiau sa renunte la „sfaturile” lor

(Last Updated On: October 8, 2015)

Cinci persoane au fost reţinute, în urma unor descinderi la mai multe vrăjitoare din Ploieşti. Femeile, care pretindeau că au puteri tămăduitoare, sunt suspectate de înşelăciune şi şantaj.

Îşi ademenau victimele cu promisiuni că le vor rezolva problemele, iar dacă acestea refuzau să le plătească serviciile, deloc ieftine, ghicitoarele treceau la ameninţări cu moartea sau cu blesteme.

Cei care cădeau în capcana ghicitoarelor de la Ploieşti veneau din toată ţara, ba chiar şi din străinătate pentru ca acestea să le rezolve necazurile din dragoste sau problemele de sănătate. Dacă la început cereau sume mici de bani, vrăjitoarele ajunseseră să pretindă tot mai mult, ba chiar să-i şantajeze pe cei care aveau de gând să renunţe la serviciile lor, scrie romaniatv.net

Prin această metodă, reţeaua a păcălit 30 de naivi, creând un prejudiciu de peste 200.000 de lei.

La data de 7 octombrie, 82 de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova au efectuat 5 perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Ploiesti, la 12 persoane bănuite de înselăciuni si santaj.

În urma activitătilor, au fost ridicați 27.000 de USD, 5.000 de euro si 1.500 de lei, bănuiți că provin din activitatea infracțională, precum si 40 de carduri bancare, 2 laptopuri si 11 telefoane mobile, care ar fi fost folosite la comiterea faptelor. De asemenea, au fost ridicate mai multe înscrisuri si mijloace materiale de probă.