IKEA a anunțat că vrea să deschidă opt magazine în România

(Last Updated On: October 29, 2015)

Suedezii de la IKEA au anunțat că au în plan deschiderea a opt magazine în țara noastră. În prezent, IKEA are un singur magazin pe plan local, în zona Băneasa din Capitală, iar în luna iunie a acestui an a cumpărat un teren în zona Theodor Pallady din Bucureşti pentru a construi unul nou.

“Credem că România este o o piaţă care va continua să se dezvolte economic la fel fel de bine ca până acum. Motiv pentru care nouă magazine IKEA reprezintă un prag fezabil, mai ales luând în considerare numărul de locuitori şi puterea de cumpărare, care, aşa cum arată şi rezultatele IKEA din ultimul an, a crescut”, a spus Stefan Vanoverbeke, noul şef al IKEA România, citat de realitatea.net

Acesta nu a precizat şi o dată la care va fi deschis cel de-al doilea magazin al suedezilor de pe plan local. Totuşi, el a menţionat că acesta va avea o suprafaţă mai mare decât cea a magazinului IKEA din Băneasa şi că presupune o investiţie de “zeci de milioane de euro”.

În luna iulie, 2015, producătorul suedez de mobilier a anunţat că a cumpărat 33.600 hectare de pădure în România, decizie care îi facilitează accesul la materie primă lemnoasă necesară în producția de mobilă. Suedezii spun că vor face toți pașii necesari pentru ca pădurile să fie administrate într-un mod sustenabil.