Halloween, interzis in scolile din România?! “Trebuie sa iubim traditiile bune ale acestui popor român”. Vezi cine cere interzicerea sarbatorii:

(Last Updated On: October 12, 2015)

Sărbătorirea Halloween-ului în școlile din România stârnește controverse. Mai multe ONG-uri  și Biserica Ortodoxă er ca activităţile de acest gen să dispară din unităţile de învăţământ. La începutul acestei săptămâni, pe adresa Inspectoratului Şcolar Suceava, a sosit un memoriu care cere şefilor învăţământului sucevean să trimită o circulară în şcoli prin care să interzică promovarea şi sărbătorirea Halloweenului, “o serbare a urii, a groazei, a sângelui”.

“Trebuie să iubim tradiţiile bune ale acestui popor român – familia, iubirea de glie, iubirea de ţară, iubirea de Dumnezeu, iubirea valorilor creştine, obiceiurile şi portul românesc. Din păcate cultura vestică suferă dezechilibre ordinare, împrumutând tot felul de obiceiuri lipsite de cel mai mic bun-simţ”, se arată în memoriul semnat de un părinte sucevean, Ionel Butnariu, potrivit monitorulsv.ro și preluta de romaniatv.net

Un memoriu asemănător a mai fost trimis de Ionel Butnariu către Inspectoratul Şcolar Suceava şi în urmă cu un an de zile, reprezentanţii instituţiei sucevene transmiţând că prin activităţile educative promovate în mediul educaţional este încurajată libertatea de exprimare, potrivit Constituţiei.
[ads2]

Mai mult, participarea la activităţile care marchează diferite evenimente internaţionale, naţionale sau locale se face în conformitate cu Calendarul Activităţilor Extraşcolare propus de fiecare şcoală, aprobat de Consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare, cu acordul părinţilor.