Val de aer POLAR in România ! Meteorologii anunta LAPOVITA si NINSOARE

(Last Updated On: October 6, 2015)

Meteorologii anunță că în următoarele zile un val de aer polar va ajunge în țara noastră. Asta înseamnă o scădere mare de temperatură în nordul Moldovei, unde maxima zilei nu va depăși 14 grade.

În sud-estul teritoriului se mai pot atinge 24 de grade, dar de joi răcirea vremii se generalizează şi se accentuează în toate regiunile. Maximele vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, iar în Bucureşti, de exemplu, mercurul nu va mai depăşi în termometre nivelul de 14 grade, după ce miercuri se va înregistra o maximă de 19-20.

 

De miercuri, în România vr ajunge formațiuni noroase care au făcut prăpăd în vestul Europei, anunță potrivit meteorologului România TV Silviu Grigore.

Miercuri spre joi şi joi va ploua, însă, pe arii extinse, la fel şi vineri, pentru ca la sfârşitul săptămânii viitoare precipitaţiile să înceteze. Joi se şi răceşte semnificativ, iar la munte este posibil ca ploile să se transforme în lapoviţă şi ninsoare.

Spre finalul săptămânii, maximele vor fi cuprinse între 7-15 grade Celsius, iar minimele vor ajunge şi până la minus 4 – minus 5 grade în estul Transilvaniei, urmând să se instaleze îngheţul.