Surse: Patronii clubului Colectiv dau vina pe organizatorii concertului. Expertii spun ca, din cauza panicii generale, s-a creat un efect de pâlnie la iesirea din club, care a intetit flacarile

(Last Updated On: November 2, 2015)

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Catalin Gancea si Constantin Mincu, au fost citați la Parchetul General, institutia care a preluat ancheta in privinta tragediei din 30 octombrie. Cei trei au fost aduși azi la parchet cu mandat pentru a fi audiați ca suspecți pentru ucidere și vătămare din culpă.

Aceștia încearcă să scape de responsabilitate și le-au declarat poliţiştilor că tragedia a fost provocată de organizatorii concertului care au închiriat sala.

Ancheta evoluează greoi dat fiind că cercetarea la fața locului se face de când s-a produs incendiul. Este a treia zi în care specialiștii și procurorii vor merge la fața locului pentru a ridica noi probe. De duminică au fost făcute și audieri, iar mai multe persoane care se aflau atunci în club au dat declarații pentru a explica ce s-a întâmplat, informează b1.ro

Parchetul General a deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat și distrugere calificată. Dacă se confirmă suspiciunea că administratorii nu aveau toate documentele, vor fi trași la răspundere.

[ads2]

Chemaţi de urgenţă, experţii de la Petroşani, care verifică de obicei modul în care sunt respectate protocoalele de protecţie împotriva focului în mine, au descoperit câteva detalii şocante. Se pare că, din cauza panicii generale, s-a creat un efect de pâlnie la ieşirea din club, care a înteţit flăcările. Cu alte cuvinte, cine vroia să iasă ardea, cine rămânea înăuntru, ardea.

Reprezentantul firmei Luxory Media care au montat materialul pe tavanul clubului, a recunoscut chiar că patronii au fost zgârciţi când a venit vorba de alegerea materialelor ignifuge, pentru că acestea erau cu până la 40% mai scumpe. Diferenţa nu a fost însă doar de preţ. S-a măsurat în vieţi omeneşti.