Ai cumpărat carne de la Auchan, Cora şi Carrefour? Rău ai făcut. Peste 12 tone de carne degradată, confiscate

(Last Updated On: December 8, 2015)

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au confiscat din mai multe hipermarketuri, abatoare și piețe din București și din țară, peste 12 tone de carne degradată și depozitată necorespunzător.

Printre hipermarketurile unde poliţiştii, împreună cu inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, au descoperit nereguli în ceea ce priveşte calitatea mai multor alimente comercializate se află şi Auchan, Cora şi Carreffour, informează stiripesurse.ro.

În urma controalelor efectuate marţi au fost constatate 123 de infracţiuni (30 de evaziune fiscală, 42 de infracţiuni de contrafacere) cu un prejudiciu de peste 6,5 milioane de lei. De asemenea, s-au dat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 1.073.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 205.460 de lei.

[ads2]

În cele mai multe cazuri carnea era degradată şi depozitată necorespunzător. Astfel, în cazul unui abator din Giurgiu carnea expirată, refuzată de comercianţi, era amestecată cu o cantitate mică de carne proaspătă şi scoasă din nou la vânzare. Poliţiştii au găsit aici patru tone de carne degradată ţinute în spaţii frigorifice neautorizate şi două tone de carne depozitate într-o autoutilitară.