Alertă într-un oraș din Romania. O grenada activă a fost găsită într-o parcare

(Last Updated On: December 20, 2015)

Un recipient suspect, din plastic, a fost gasit, sambata, la iesirea din orasul Bocsa spre Resit. La fata locului s-a deplasat o echipa complexa, formata din lucratori ai IPJ, ISU si SRI.

“Recipientul a fost ridicat de specialistii SRI, pentru a stabili care este continutul acestuia. Recipientul are o lungime de 10 cm, cu diametrul de sapte centimetri. Sunt suspiciuni ca in interiorul recipientului ar fi substante explozive. In prezent, se fac cercetari pentru stabilirea imprejurarilor in care acesta a fost abandonat”, a declarat Cecilia Danet, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Caras-Severin, citată de stirileprotv.ro

Recipientul gasit sambata la iesirea din orasul Bocsa a fost distrus prin implozie, in cauza fiind deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului materiilor explozive.

“Recipientul a fost ridicat de specialistii SRI, pentru a stabili continutul acestuia, existand suspiciuni ca ar contine substante explozive. Ulterior, acesta a fost distrus prin implozie si s-a stabilit ca este vorba de bucati metalice si o capsa, care au fost ridicate si ambalate in vederea verificarii acestora intr-un laborator. In cauza s-a deschis un dosar penal si se efectueaza cercetari pentru nerespectarea regimului materiilor explozive”, a afirmat Cecilia Danet.

“Se pare ca este un recipient care avea ceva exploziv. Din discutiile neoficiale, am inteles ca ar fi fost o grenada bagata intr-un suport de plastic. Nu stiu rezultatul scanarii, dar s-a primit unda verde pentru distrugerea acesteia”, a aratat prefectul judetului Caras-Severin.