Cozonac pentru “incepatori”! Vezi aici rețeta:

(Last Updated On: December 21, 2015)

Când te gândești la Crăciun, inevitabil te gândești la cozonaci. Cum nu toți sunt experți în prepararea lor, vă prezentăm mai jos p rețetă simplă.
Ingrediente: 400 g făină, 2 ouă, 150 ml lapte, 15 g drojdie proaspătă, 100-150 g zahăr, 30 ml ulei, Stafide (muiate în apă cu rom şi zahăr şi date apoi prin făină), Rahat (tăiat bucăţele şi dat prin făină), Ciocolată, Coaja de la o lămâie şi o portocală, Un ou bătut pentru uns

Mod de preparare: Drojdia se amestecă cu o linguriţă de zahăr, 2 linguri de lapte şi o lingură de făină şi se lasă la dospit 15-20 de minute.

foto: Kanal D

foto: Kanal D

Între timp se încălzeşte laptele în care se adaugă zahărul pentru a se topi. Se cerne făina, se face în mijlocul ei o groapă şi se adaugă laptele cald, ouăle, drojdia dospită, aromele. Se încorporează bine şi se adaugă puţin câte puţin uleiul până se desprinde aluatul de pe mâini.

Frământatul nu durează mai mult de 10 -15 minute. Se lasă aluatul la dospit la cald circa 30-40 de minute. Se încorporează în aluat bucăţele de rahat, de ciocolată, stafide. Se unge o tavă cu ulei şi cu mâinile unse de asemenea cu ulei se dă forma dorită aluatului care este pus apoi în tavă. Se unge cu oul bătut.

[ads2]

Se mai lasă la dospit 30-45 de minute, apoi se pune în cuptorul încins la foc mediu timp de 30 de minute. Este gata atunci când are o culoare ciocolatie, eventual încercaţi şi cu o scobitoare, nu trebuie să rămână aluat pe scobitoare, scrie revistadealba.ro. și preluat de wowbiz.ro