Cozonacul Leopard, după o rețetă franțuzească:

(Last Updated On: July 14, 2017)

Cozonacul Leopard este un produs preparat după o reţetă franţuzească.
Ai nevoie de: 375g făină, 35g zahăr, o lingură de drojdie, jumătate de lingură de sare, 250ml lapte, unt moale, cacao, cărbune bamboocha

Preparare: Într-un bol, amestecă făina, zahărul, drojdia, sarea şi laptele. Frământă aluatul pentru 20 de minute cel puţin şi adaugă 20g de unt moale. Formează o bilă de aluat şi păstrează separat o gogoaşă de 320g şi ţine-o afară pentru o oră. Pune gogoaşa obţinută separat într-un bol acoperit de o folie de plastic, scrie spynews.ro.

effefe

foto: romaniatv.net

Peste gogoaşa care a rămas, adaugă 15g de pudră de cacao şi 10ml de lapte. Frământă gogoaşa până ce ingredientele se combină. Din gogoaşa obţinută, pune separato gogoaşă de 205g timp de o oră. Pune gogoaşa obţinută separat într-un bol acoperit de o folie de plastic.

Peste gogoaşa rămasă, adaugă 2g de praf de cărbune bamboocha şi 5ml de lapte. Frământă compoziţia până ce ingredientele se întrepătrund. Pune gogoaşa obţinută separat într-un bol acoperit de o folie de plastic.

După ce ora de aşteptare a trecut, ia gogoşile şi înţeapă-le cu degetul în mijloc. Gogoaşa se va desumfla. Frământ-o puţin şi formează biluţe din ele. Ai grijă să le ţii acoperite!

 

Fiecare dintre gogoşile obţinute trebuie îmbinate cu celelalte. Fă beţişoare din gogoşile de cacao, după care îmbracă-le în cele preparate cu cărbune bamboocha. După ce totul e gata, îmbracă fiecare beţişor deja din două tipuri de aluat, în aluatul simplu, alb.

Pune apoi toate beţişoarele în tava specială pentru chec sau cozonac şi coace compoziţia pentru 30-35 de minute la 180 grade celsius. Înainte de a tăia prăjitura, lasă preparatul să se răcească.