Se numește CUB DE ZĂPADĂ și e perfect pentru Crăciun. Fără coacere. Vezi aici rețeta:

(Last Updated On: December 18, 2015)

Un desert perfect pentru sezonul de iarnă și mai ales pentru sărbători este „cubul de zăpadă”. Timpul de preparare este de 45 de minute și mai este nevoie de alte 45 pentru a fi totul gata.
INGREDIENTE: 1 plic frişcă, 3 linguri unt, 1 ceasca rom, 200 g ornamente cu gust de ciocolată, 200 g fructe confiate, 250 g stafide,500 g biscuiţi tari, 1 cana lapte

Mod de PREPARARE: Stafidele se înmoaie în rom un sfert de oră. Fructele confiate se taie cubuleţe mici şi se amestecă cu stafidele şi ornamentele cu gust de ciocolată.

gegege

Biscuiţii se dau prin maşina de tocat. Untul se freacă bine cu o lingură, să se înmoaie, şi se amestecă cu biscuiţii mărunţiţi. Se adaugă stafidele, fructele şi bomboanele şi se încorporează în crema de biscuiţi. Se pune compoziţia într-o tavă pătrată pentru prăjituri şi se presează bine pentru a lua forma tăvii, scrie unica.ro si preluat de Antena1

Se prepară frişca cu lapte, conform instrucţiunilor de pe plic.

Tortul se îmbracă într-un strat gros de frişcă. Cu o coadă de lingură se fac moţurile de frişcă. Se lasă cel puţin o oră la frigider să se întărească.