(Video) Bătaie in Capitala României între protestatarii Colectiv și jandarmi ! Vezi aici Video:

(Last Updated On: December 1, 2015)

Incidente în această seară la București în timpul protestului organizat în memoria victimelor de la Colectiv. Mai mulţi protestatari au încercat să rupă cordonul de jandarmi şi să intre pe partea carosabilă, moment în care au apărut ciocniri între forţele de ordine şi manifestanţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache.

Peste 100 de oameni, majoritatea tineri, s-au adunat începând de marți după-amiază, în Piața Universității, unde au scandat mai multe lozinci, legate de sărbătoarea de 1 decembrie, fără să-i uite și pe cei care și-au pierdut viața în tragicul accident de la Clubul Colectiv, informează România TV.

Mai mulţi manifestanţi au încercat să pătrundă pe carosabil şi să blocheze bulevardul de la Piaţa Universităţii, moment în care forţele de ordine au intervenit şi au încercat să-i scoată de pe carosabil. În urma busculadei, unul dintre jandarmi a căzut la pământ.

La început au fost câteva zeci de oameni, dar la lăsarea serii numărul acestora ajuns la aproximativ 150, au spus pentru Agerpres oficiali ai Jandarmeriei Capitalei.

[ads2]

Potrivit surselor citate, grupul de oameni a plecat spre Clubul Colectiv, pentru a aprinde o lumânare în memoria tinerilor care au decedat. Pe bannerele purtate de aceștia se puteau citi mesaje privind necesitatea eradicării corupției și reformării clasei politice: “Manifest anticorupție”, “Jos cu mafia politică”, “Singura soluție, încă o revoluție”.
Vezi aici Video postat de www.stiripesurse.ro pe youtube.com:

Jandarmeria monitorizează desfășurarea acțiunii acestor persoane, până în prezent nefiind nevoie de nicio intervenție, manifestarea desfășurându-se pașnic.