ALERTĂ! Raed Arafat: Două elicoptere vor EVACUA turistii blocati la Bâlea Lac

(Last Updated On: January 20, 2016)

Două elicoptere vor interveni astăzi pentru a evacua persoanele aflate la Bâlea, a anunțat secretarul de stat în MAI, medicul Raed Arafat.
ISU a solicitat MAI ca un elicopter să ajungă la peste 2.000 de metri altitudine, în Munții Făgăraș, la Bâlea Lac, să-i evacueze pe cei 70 de turiști, blocați acolo de marți, după ce telecabina s-a stricat.

“Acum s-a luat decizia, da, se vor trimite pentru că nu se va putea repara cabina în cursul zilei de astăzi și nu știm dacă mâine se va repara. Altă soluție nu este. Sunt mai mulți turiști dintre care un număr de copii și nu sunt echipați ca să fie coborâți în mers sau prin alte tehnici. Nu avem cum să îi coborâm decât cu elicopterele. Două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație”, a precizat Arafat, citat de agerpres.ro.

veedede

Lidia Bădilă, reprezentant complex Bâlea Lac a declarat la Romania TV: „Au fost informate autoritățile despre situația de la Bâlea Lac. A avut loc o întâlnite la Prefectură unde s-a decis trimiterea a două elicoptere pentru evacuarea turiștilor. O echipă de specialiști de la Brașov va sosi astăzi pentru a repara telecabina”.

[ads2]

Cei 70 de turiști, din care 45 de copii, care au rămas blocați marți, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgărașului, din cauză că s-a blocat telecabina și nu au cum coborî, au fost cazați la două cabane și li s-a asigurat gratis și o masă caldă.

Telecabina de la Bâlea este singurul mijloc de transport în această perioadă, care face legătura pe cablu, pe o distanță de 3.700 de metri, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în condițiile în care Transfăgărășanul este închis din cauza zăpezii foarte mari și a riscului de avalanșe.