Dacă e 21 ianuarie, este Ziua îmbrăţişărilor! „Avem nevoie de 4 îmbrăţisări pentru a supravieţui, de 8 pentru a ne putea menţine şi de 12 pentru a creşte”

(Last Updated On: January 21, 2016)

21 ianuarie este considerată a fi Ziua Îmbrățișărilor. Această sărbătoare a fost instituită în 1986 de pastorul Kevin Zaborney și a fost plasată în perioada dintre Crăciun şi Sfântul Valentin, Ziua Îndrăgostiţilor, când oamenii tind în general să-şi piardă buna stare de spirit.
Ziua Naţională a Îmbrăţişărilor încurajează familiile, prietenii sau chiar necunoscuţii să nu se simtă stingheriţi să-şi arate sentimentele în pulbic şi să se îmbrăţişeze. În scurt timp, sărbătoarea a devenit populară nu doar între americani şi s-a răspândit în multe ţări din lume

În 2004 australianul Juan Mann a inițiat mişcarea numită Free Hugs, menită să înveselească viaţă oamenilor oferindu-le străinilor o îmbrăţişare, scrie stiri.tvr.ro Campania a devenit cunoscută internaţional datorită clipului “All the same”, a cărui coloana sonoră a fost realizată de trupa Sick Puppies. Postat pe YouTube, clipul a adunat până în prezent mai mult de 77 de milioane de vizualizări şi peste 225 de mii de like-uri.

Australianul decisese să înceapă campania în urma morţii mamei sale, deoarece credea că oricine are nevoie de o îmbrăţişare, iar de la postarea clipului şi până astăzi au avut loc peste 3.000 de astfel de campanii în mai mult de 60 de ţări.
[ads2]

Vezi aici Video Free Hugs Campaign – Official Page (music by Sick Puppies.net ):


Potrivit concepţiei occidentale, îmbrăţişarea este un gest foarte obişnuit, americanii se îmbrăţişează şi dacă nu se cunosc, iar pentru francezi aproape că face parte din salut. Dar nu în toate culturile îmbrăţişarea are aceste semnificaţii.