Filtrum. Și tu ai adâncitura asta deasupra buzelor. Vezi ce reprezintă:

(Last Updated On: January 14, 2016)

Cercetătorii britanici au explicat în cadrul unui documentar pe BBC de ce avem o adâncitură pe față, deasupra buzelor și care poartă denumirea de filtrum. Aceasta este la fel de obişnuită pe chipul uman precum nasul, buzele sau ochii.

Dar ce este exact acest filtrum şi de ce îl avem cu toţii? Acesta se află în strânsă legătură cu modul în care chipul capătă contur în perioada de dezvoltare intrauterină. Filtrumul marchează un punct de joncţiune, fiind locul în care se unesc cele două jumătăţi ale feţei, a explicat Dr. Michael Mosley.

fefefe

În primele stagii de dezvoltare, chipul omenesc este alcătuit din trei secţiuni principale, care se întâlnesc la nivelul buzei superioare, formând astfel zona depresionară denumită filtrum.

[ads2]

Dezvoltarea facială a craniului are loc între cea de-a două şi cea de-a treia lună de viaţă uterină, iar dacă pe durata acestei perioade intervin tulburări de dezvoltare a fizionomiei faciale, determinate de factori genetici, de exemplu, filtrumul nu se mai formează niciodată.