GER, GER, GER. Minus 28 de grade în România, în această dimineață

(Last Updated On: January 20, 2016)

Depresiunea Brașovului și-a „propus” să țină frigul în zonă. În această dimineață, la ora 6, termometrul arăta -28 grade de grade în Brașov (stația meteo de la Ghimbav). Tot -28 de grade s-au înregistrat și la Întorsura Buzăului. La Bucureşti, minima a fost de minus 21 de grade.
De aseară, până mâine dimineaţă este în vigoare o atenţionare cod galben de temperaturi extrem de scăzute, potrivit Realitatea TV.

Potrivit meteorologilor, în acestă perioadă, ţara noastră este traversată de un val de aer foarte rece, care va face ca vremea să fie geroasă noaptea şi dimineaţa. În Oltenia, în Muntenia, în sudul şi în estul Transilvaniei vor fi minime de minus 20, minus 15 grade, dar izolat se vor înregistra şi sub minus 25 de grade, informează realitatea.net.

Chiar şi după ridicarea codului galben, temperaturile vor rămâne deosebit de scăzute, până în apropierea datei de 26 ianuarie, avertizează Administraţia Naţională de Meteorologie.

foto: Flore Rusu

foto: Flore Rusu

În această dimineaţă, atenţionarea de ger este dublată şi de un cod galben de ceaţă şi de chiciură în şapte judeţe din sudul României.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o atenţionare cod galben de ger valabilă pentru mai multe judeţe din ţară. Oltenia, Muntenia şi Transilvania vor fi cele mai afectate. Potrivit ANM, în intervalul 19 ianuarie, ora 18:00 – 21 ianuarie, ora 10:00, se vor semnala temperaturi coborâte şi ger noaptea şi dimineaţa.

În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa, în cea mai mare parte a ţării.

[ads2]

În Oltenia, Muntenia, sudul şi estul Transilvaniei vor fi minime de -20….-15 grade, iar izolat se vor înregistra valori termice sub -25 grade.

Vremea se va menţine deosebit de rece, local geroasă noaptea şi dimineaţa pînă în jurul datei de 26 ianuarie.