McDonald’s şi-a vândut restaurantele din România. Este o piață prea mică

(Last Updated On: January 25, 2016)

McDonald’s România a anunțat că și-a vândut acțiunile în acest weekend către un fran­ci­zat din Malta, potrivit datelor ZF.
Cu afaceri de circa 100 mil. euro şi cu aproape 70 de unităţi de tip fast-food McDonald’s consideră că piața din România este prea mică pentru o prezență directă.

Pentru Premier Capital din Malta, România devine a şasea piaţă unde compania deţine franciza McDonald’s şi va fi totodată şi cea mai mare în contextul în care local sunt deschise 67 de unităţi sub brandul fast-food, anuntă ZF. Prin com­para­ţie, în toate celelalte cinci pieţe sunt circa 60 de restaurante, potrivit site-ului Premier Capital.

În altă ordine de idei, McDonald’s a deschis un nou tip de restaurant, mai modern. Cu ocazia împlinirii a 40 de ani de prezenţă pe piaţa din Hong Kong, McDonald’s a decis să deschidă în acest oraş un nou restaurant, denumit McDonald’s Next , care este complet diferit de restaurantele lanţului de fast-food, potrivit Mediafax.

[ads2]

Vezi aici Video cu noul tip de restaurant:

Astfel, pentru noua locaţie s-a renunţat chiar şi la celebrele culori roşu şi galben, mizându-se pe culorile alb, negru pentru noul logo, pe iluminare ambientală şi pe interioare cu multă sticlă şi metal.