PUI MARSALA. Mâncare de pui rapidă și ieftină. Vezi aici rețeta:

(Last Updated On: January 19, 2016)

Mâncare de pui rapidă și ieftină, dar gustoasă ca la un restaurant de lux.
Pui Marsala, o variantă rapidă pentru cină. Rețeta este inventată de familiile de englezi care locuiau în zona de Vest a Sicliei. Deoarece la noi Marsala are un preț destul de piperat, vom folosi cea mai bună alternativă – Pinot Noir.
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 30 min
Gata in: 45 min

INGREDIENTE: 2 bucăți dezosate de piept de pui, 70 g făină, până la 100 ml ulei, 250 g ciuperci feliate, 2 linguri de unt, 120 ml vin Marsala/Pinot Noir, 70 ml supă de pui, 70 ml vin alb sec, sare și piper după gust.
Opțional: 2 linguri smântână, pătrunjel/oregano pentru decorat. (sursa: unica.ro)

PREPARARE
Taie fiecare piept de pui transversal pe jumătate și bate-le ușor ca pentru șnițele. Asezonează fiecare bucată, pe ambele părți, cu sare și piper și dă prin făină.

Încinge puțin ulei în tigaie și când sfârâie ușor pune bucățile de pui. Lasă-le la prăjit 3-4 minute pe fiecare parte, până când prind o culoare ușor aurie. Când le scoți asigură-te că scoți din ele surplusul de ulei,cu ajuotrul unui șervețel de hârtie. Lasă-le deoparte acoperite.veewew

Redu intensitatea focului la mediu spre mic, adaugă în tigaie untul și ciupercile. sotează ciupercile 4-5 minute, asezonându-le cu sare și piper după gust.

Adaugă treptat vinul roșu, vinul alb, smântâna, supa de pui, amestecând rar timp de 3 minute, pentru a-i permite sosului să scadă și să se îngroașe ușor.
Toarnă ciupercile și sosul peste pui, presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra și servește. Merg foarte bine cu un piure simplu de cartofi.