Vezi cum să faci pui ca la KFC la tine acasă. Fără combinații secrete

(Last Updated On: January 16, 2016)

Secretul rețetei puiului de la KFC nu a fost dezvăluit dar rețeta de mai jos se apropie foarte mult ca gust și consistență de cea originală. Este și mult mai sănătoasă deoarece nu se folosește monoglutamatului de sodiu (cel mai otrăvitor aditiv care poate exista în mâncare).
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 10 min
Gata in: 25 min

INGREDIENTE: 60 g unt
1 lingurita zeamă de lămâie
2 lingurite sos de soia
1 ceasca fulgi de porumb
1/2 ceasca pesmet
1 si 1/2 ceasca untură
1 lingurita pudră de usturoi
lingurita ceapă pudră
2 lingurite boia dulce
1 lingurita măghiran uscat
2 si 1/2 lingurite sare
1 lingurita piper
1 lingurita salvie pudră
1 lingurita pudră de chilli
1 lingurita oregano
1 ceasca făină
2 ouă
1 pui întreg
1 ceasca lapte bătut/covăsit
ulei pentru prăjit
1 lingurita busuioc uscat

[ads2]
PREPARARE (sursa: unica.ro)

Fierbeți bucățile de pui (opțional) pentru 1-2 minute – asta pentru a vă asigura că rezultatul final va fi bine pătruns.

Într-un castron mic bateți ouăle. Într-un castron de dimensiuni mari amestecați toate condimentele cu făina. Adăugați oul bătut, sosul de soia, laptele bătut, zeama de lămâie și cubul de unt și amestecați până vă iese o compoziție păstoasă. Adăugați bucățile de pui înăuntru și marinați-le bine. Dacă aveți timp la dispoziție, lăsați-le așa aproximativ jumătate de oră.

Dacă nu, puneți deasupra puiului pesmetul și fulgii de porumb, amestecați bine și lăsați-le așa vreme de 10 minute, ca să se lipească bine.

Într- cratiță adâncă (în care ați mai prăjit și șiți că nu lipește), puneți ulei și untura – cam cât să astupe bucățile de pui – și încingeți bine. Apoi dați focul până la o temperatură medie și introduceți, pe rând, bucățile de pui. Întoarceți când este cazul și scoateți pe un șervet de hârtie (ca să se absoarbă eventuala grăsime) atunci când puiul devine auriu și crocant.