Vezi cum se gătesc delicioasele „Poale-n brâu“. Reţeta celebră a maestrului Radu Anton Roman:

(Last Updated On: January 23, 2016)

Gospodinele din zona Moldovei se mândresc cu bucatele tradiţionale pe care le gătesc din străbuni, iar plăcintele „Poale-n brâu“ sunt o adevărată carte de vizită pentru bucătăria din această regiune.
Rețeta celebrelor ”Poale-n brâu” a fost culeasă de cunoscutul gastronom Radu Anton Roman, în cartea sa ”Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.

Ingrediente:
Pentru aluat sunt necesare:
500 g făină
50 g zahăr
15 g drojdie
3 ouă
500 ml lapte
50 g unt (pentru uns tăvi şi platouri)
200 g unt sare

Se moaie drojdia într-o căniţă cu puţină apă călduţă, după care se amestecă cu o lingură de făină şi o linguriţă de zahăr. laşi să crească jumătate de oră.

veevveev

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Torni drojdia peste restul făinii, şi laptele călduţ, gălbenuşurile, sarea şi zahărul. Se frământă aluatul aproximativ un sfert de oră, se adaugă untul călduţ. Apoi se lasă la crescut, scrie adevarul.ro.

 

[ads2]

Pentru umplutură

500 g brânză de burduf (caş frământat cu sare, telemea frământată)
2 ouă Freci bine brânza cu ouăle.

După ce a crescut aluatul de poale-n brâu îl faci sul şi-l tai în bucăţi cam cât un măr mic. Ungi un platou cu unt. Întinzi fiecare bucată de aluat pe platou şi le umpli cu câte o lingură de brânză. Ridici „poalele“ (marginele) aluatului peste brânză şi le lipeşti; lasă-le să mai respire o jumătate de oră. Ungi o tavă cu unt, pui plăcintele, le ungi bine cu albuş, se introduc la cuptor, la foc potrivit, o jumătate de oră.