Antena 3 bătută iar de Facebook ! Iohannis s-a răzgândit: „Cer să se aplice legea!” Va fi evacuată astăzi Antena 3?

(Last Updated On: February 20, 2016)

Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut să aducă câteva lămuriri cu privire la declarațiile pe care le-a făcut pe tema evacuării televiziunilor din grupul Intact.
Iohannis a sustinut ca nu este un apropiat al trustului Intact si ca “nu exista niciun fel de intentie din partea mea sa apar pe cineva in fata legii”. Presedintele a mentionat insa ca “oricand apare posibilitatea acestea (n.r. dreptul la exprimare si dreptul la informare) sa fie suprimate, nu neaparat dintr-o intentie, ci dintr-o abordare stangace, acest lucru trebuie atentionat”. Acesta a transmis si un mesaj fanilor de pa Facebook, sustinand ca a inteles clar ce i-a fost reprosat pe reteaua de socializare, informează hotnews.ro

[ads1]

“Am facut aceasta afirmatie, miercuri, fiindca atunci evaluarea mea a fost ca este posibil ca prin actiunea – asa cum a fost ea conceputa, – sa fie afectata libertatea de exprimare, liberatea presei.

dww2525

Acest lucru mi s-a parut ca trebuie atentionat. Ulterior am aflat ca aceasta afirmatie a mea, care era doar o atentionare – ca este posibil sa fie afectata libertatea presei – a fost interpretata in foarte multe feluri, poate si pentru ca m-am exprimat foarte succint. Din acest motiv vreau sa fac cateva precizari.

S-a vehiculat ideea ca mi-as fi schimbat abordarea, ca as fi apropiat de acest trust de presa, de aceasta televiziune. S-au facut fel si fel de supozitii, ca as fi mai putin atasat de statul de drept.

Toate aceste afirmatii sunt fara niciun fel de suport real. Eu sunt convins ca Romania este un stat de drept, va ramane un stat de drept si voi lupta ca Romania sa raman un stat de drept. Este evident ca o decizie judecatoreasca trebuie aplicata. Nu exista niciun fel de discutie in acest sens.

In acelasi timp, sunt ferm convins ca dreptul la exprimare, dreptul la informare si libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri castigate la Revolutia din 1989 si cred ca, oricand apare posibilitatea ca acestea sa fie suprimate -nu neaparat dintr-o intentie, ci dintr-o abordare stangace cateodata – acest lucru trebuie atentionat.

[ads2]

Eu nu sunt apropiat de aceasta televiziune. Poate unii sau altii isi amintesc dimpotriva ca in campania din noiembrie-decembrie 2014 accentele au fost tocmai de alta natura. Nu exista niciun fel de intentie din partea mea sa apar pe cineva in fata legii, eu vreau sa se impuna legea.

Sper ca prin aceste cateva precizari am lamurit un pic mai bine situatia. In acelasi context vreau sa spun ca am inteles foarte clar mesajul pe care l-am primit via Facebook “, a declarat presedintele Iohannis.