De ce sunt românii săraci iar politicienii foarte bogați? Vezi ce SUMA URIAŞĂ s-a dat mită în România:

(Last Updated On: February 27, 2016)

Sefa DNA, Laura Codruţa Koveşi, a anunțat că anul trecut s-a dat 431 de milioane de euro au fost date ca mită, sumă echivalentă pentru cofinanţarea bugetului de autostrăzi pentru următorii trei ani.

[ads1]

„Există sectoare în domeniul achiziţiilor publice în care corupţia este generalizată. De multe ori, atribuirea contractelor sau plăţile aferente contractelor sunt condiţionate de primirea unor sume de bani mascate prin înţelegeri frauduloase sau contracte fictive”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, citată de gandul.info

Aceasta a mai afirmat că în momentul de faţă corupţia se reflectă în calitatea şi preţul serviciilor de care beneficiază românii.

“Peste 100 de primari şi preşedinţi de consilii judeţene au fost trimişi în judecată. O treime din preşedinţii de consilii judeţene ai României sunt trimişi în judecată.

[ads2]

Cu siguranţă este rezultatul unei modalităţi netransparente de folosire a bugetului public. Cât timp planificarea unei achiziţii publice nu va fi transparentă se va folosi bugetul pentru achiziţii supraevaluate. În continuare se vor folosi banii cetăţenilor pentru achiziţii de aparatură medicală scumpă de la firme de apartament în timp ce spitalele nu pot asigura minime condiţii pentru pacienţi.

Cât timp se poate decide discreţionar ordinea efectuării plăţilor, vor fi în continuare funcţionari care vor primi mită pentru a favoriza anumite firme”, a mai declarat Laura Codruţa Kovesi.