IKEA construiește mii de locuințe în România, cu o suprafaţă de un milion de metri pătraţi construiţi

(Last Updated On: February 12, 2016)

Compania Vastint România, parte a grupului suedez Inter IKEA, lucrează la un proiect rezidențial, în Siseşti -București, cu o suprafaţă de un milion de metri pătraţi construiţi.
Astfel, se vor ridica în jur de 10.000 de locuinţe, cu o suprafaţa medie de 70 mp, în care se vor investi sute de milioane de euro.

Compania mai lucrează și la a construcţia primelor două imobile de birouri, a câte zece etaje fiecare, ce vor ocupa o parte din terenul fabricii Timpuri Noi, din capitală.

„România este o piaţă în plină dezvoltare, parte a Uniunii Europene şi a NATO, şi în context internaţional promite mult comparativ cu ţările din regiune. E momentul pentru investiţii cu viziune pe termen lung în proiecte care să aducă plus valoare companiei şi oraşelor în care suntem prezenţi“, a menţionat Antoniu Panait, directorul general al societăţii, pentru capital.ro

01b51b0a-73c8-4f1e-a0e4-9ced8a83b525

El spune că înainte de a intra pe piaţa românească, în 2008, compania pe care o conduce a studiat atent comportamentul dezvoltatorilor activi la nivel local. Astăzi, adaugă Panait, este o provocare să pui accentul pe calitatea construcţiei, din cauza presiunii impuse de preţurile ridicate la terenuri şi la construcţii.

[ads2]

Vastint a investit până acum în România circa 80 mil. euro în achiziţia a trei terenuri în Bucureşti şi în cele două clădiri de birouri aflate în construcţie la Timpuri Noi. Compania este interesată să îşi extindă prezenţa la nivel naţional, motiv pentru care anul trecut a înregistrat la OSIM o serie de mărci pentru oraşele Cluj, Constanţa, Iaşi şi Timişoara.