TEST! Ce spune prima impresie despre tine? Alege aici din următoarele imagini și vei afla răspunsul:

(Last Updated On: August 11, 2017)

Se întâmplă să întâlnim persoane care ne plac imediat sau care ne privesc cu ură chiar dacă nu le-am văzute vreodată. Sau facem noi astfel de lucruri, judecăm persoanele la prima impresie.
Cu toții avem prejudecăți, dar ce înseamnă ele cu adevărat? Descoperă ce dezvăluie instinctele tale despre personalitatea ta.

Este foarte greu să „ştergem“ impresia pe care ne-o facem despre o persoană la primul contact cu aceasta, iar specialiştii au descoperit de ce ea are un impact atât de mare. Creierul percepe ca excepţii de la regulă informaţiile contradictorii aşteptărilor noastre, cum ar fi cele care sunt în dezacord cu prima impresie pe care ne-am făcut-o despre o persoană.

Avem tendinţa să ne amintim aceste informaţii doar în anumite contexte, spune Bertram Gawronski, cercetător în cadrul Universităţii „Western Ontario“. „Imaginează-ţi că ai un nou coleg la serviciu şi ţi-ai făcut o impresie nu tocmai bună despre acesta. Câteva săptămâni mai târziu, îl întâlneşti la o petrecere şi descoperi că este o persoană plăcută.

Deşi realizezi că prima impresie pe care ţi-ai făcut-o a fost greşită, nu vei fi apropiat de el decât într-un context similar celui în care l-ai cunoscut mai bine – petrecerea. Prima ta impresie va continua să domine toate celelalte contexte“, a spus Bertram Gawronski, cercetător în cadrul Universităţii „Western Ontario“ citat de adevarul.ro.

Asteaptă câteva secunde să se încarce testul Creat de Pagina de Psihologie 🙂

Ce fel de persoană ești?