Un primar UDMR din România a primit o amendă uriașă din cauza steagului Ungariei

(Last Updated On: February 4, 2016)

Primarul comunei Mădăraș din județul Harghita a fost amendat ieri pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada primăriei.
Primarul UDMR din Mădăraș, județul Harghita, Biró László, a fost obligat definitiv, încă din iulie 2014, să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe sediul primăriei, scrie jurnalistul Dan Tanasă pe blogul său și preluat de dcnews.ro.

La solicitarea jurnalistului prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a solicitat instanței amendarea primarului din Mădăraș pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă.

TRHHTRTHR

Tribunalul Harghita a admis ieri acțiunea Prefecturii Harghita și a dispus amendarea primarului UDMR din Mădăraș.

[ads2]

Primarul UDMR din Mădăraș va trebui acum să plătească o amendă de aproximativ 43.200 de lei pentru refuzul de a îndepărta drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe clădirea primăriei (aproximativ 240 de zile de întârziere la un salariu minim brut de aproximativ 900 de lei la nivelul anului 2014). La această sumă se adaugă și alte sume pentru fiecare zi în care Bíró refuză să pună în executare această sentință definitivă, mai scrie Dan Tănasă.