Premierul Dacian Cioloș: Cartele prepaid românești, folosite de teroriștii care au comis atentate în Europa

(Last Updated On: March 28, 2016)

Premierul Dacian Cioloș a declarat că are informații conform cărora pentru pregătirea atentatelor din ultima perioadă din Uniunea Europeană teroriștii ar fi folosti cartele prepaid cumpărate în România. Acest lucru s-a întâmplat deoarece România e una din puținele țări din Uniunea Europeană care, încă, vinde cartele fără un control de identitate.

„Apropo de cartelele prepaid, de exemplu, înțeleg că România e una din puținele țări din Uniunea Europeană care, încă, vinde cartele fără un control de identitate. Înțeleg că au fost chiar folosite, în ultima perioadă, cartele prepaid din România, în pregătirea unor atentate în altă parte, în Uniunea Europeană, tocmai pentru că există flexibilitate în România”, a decalarat premierul, citat de digi24.ro

Premierul spune că a fost avertizat de SRI că necunoaşterea identităţii persoanelor care deţin cartele preplătite e un obstacol în lupta împotriva terorismului.

Dacian Cioloș a anunțat că în perioada următoare, Guvernul va încerca să propună din nou un proiect legat de înregistrarea cumpărătorilor de cartele prepaid.

„Sunt câteva lucruri care vor fi puse în discuţie în perioada următoare. Ministra justiţiei şi cu ministrul de interne vor veni cu o notă în guvern cu aceste elemente și ele vor fi dispuse dezbaterii publice. Să nu aibă cineva impresia că vrem să facem ceva pe ascuns, să punem o presiune asupra opiniei publice. Eu cred că e important – într-un mod pragmatic, riguros – să discutăm de lucrul acest şi să învățăm să punem cursorul acolo unde trebuie. Să nu exagerăm”, a adăugat premierul.