Vezi ce pățesc cei cu plăcuțe de înmatriculare „speciale” în România

(Last Updated On: March 17, 2016)

Șoferii care își schimbă plăcuțele de înmatriculare cu unele speciale pot rămâne fără certificat de înmatriculare, anunță polițiștii.

[ads1]

Tot mai mulți șoferi din țară își schimbă numărul de înmatriculare cu plăcuțe „speciale” pentru a atrage atenția. Acestea sunt pătrate, foarte mici, de dimensiunile celor pentru motociclete, iar caracterele sunt altfel decât cele clasice. Fontul folosit pentru litere şi cifre este tipic plăcuţelor de înmatriculare emise în Germania.

„Sunt nenumărate cazuri. În primele două luni poliţiştii au aplicat 270 de sancţiuni”, spune cms. şef George Grigore, ofiţer Direcţia Rutieră, pentru digi24.ro

Administratorii site-urilor care vând plăcuţe de înmatriculare “speciale” au tot felul de oferte şi pot să onoreze orice comandă. Clientul îşi poate alege dimensiunea, culoarea, fontul şi chiar codul de ţară. Ca să scape de orice răspundere, ei îi avertizează pe cumpărători că plăcuţele personalizate NU sunt legale şi nu ar trebui montate pe maşini. Un detaliu care nu-i opreşte pe cei care vor să fie altfel în trafic.

[ads2]
Vezi aici Video:

„Singura instituţie abilitată să facă plăcuțele este Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor prin atelierele din fiecare judeţ şi București. Dorma, dimensiunile, combinaţiile alfa numerice şi condiţiile de calitate sunt stabilite printr-un standard de stat”, spune cms. şef Mihai Enache, purtătorul de cuvânt al DRPCIV.