(Video) Un nou loc de pelerinaj în România, imagini uluitoare. Vezi unde se roagă mai nou românii. Nici germanii n-au curaj să facă asta

(Last Updated On: April 23, 2016)

Sute de români merg și se roagă la un dud (copac care face dude) pentru a avea noroc. Pentru ca dudul să aibă puteri și mai mari unii oameni au amplasat diverse icoane în el.

De când se ştiu, localnicii merg să se roage la copacul de la marginea localităţii Bucov (județul Prahova). Mai nou însă, aici vin oameni şi de la zeci de kilometri distanţă special ca să se roage, informează romaniatv.net

Legenda știută de localnici spune că dudul are câteva sute de ani.

Un localnic care trecea noapte pe acolo, ar fi fost înconjurat de o haită de lupi, chiar lângă dud. Bătrânii care știu legenda spun că în acel moment crengile dudului ar fi început să se miște ca bătute de vânt, iar lupii au fugit imediat.

Salvat miraculos, omul a cioplit o icoană pe trunchiul copacului. De atunci locul a devenit un adevărat altar, la care se închină și se roagă toți cei care trec prin zonă.

Bătrânii din Plopu povestesc că un om a murit când încerca să taie dudul, informează ph-online.ro.  Acum copacul este plin de icoane, iar lângă el a fost amenajat și un loc pentru aprins lumânări.

Localnicii spun că e păcat să rupă vreo creangă sau o frunză a copacului.

Vezi aici Video:

Preoţii atrag atenţia oamenilor că din cauza problemelor ar putea crede mai mult într-un copac decât în Dumnezeu.