Ryanair intră pe al treilea aeroport din România! Vezi cum își permite să vândă bilete de avion cu doar 20 de euro:

(Last Updated On: April 12, 2016)

Compania aeriană low-cost, Ryanair, va începe din luna noiembrie operarea de zboruri de pe aeroportul din Craiova, marcând astfel intrarea pe al treilea aeroport, după Bucureşti şi Timişoara. De pe terminalul din Craiova, transportatorul low-cost va avea două zboruri săptămânale spre şi din Valencia.

„Noul serviciu va opera cu o frecvenţă de două zboruri săptămânale şi va aduce anual peste 33.000 de clienţi noi pe Aeroportul Craiova”, a declarat Denis Barabas, sales & marketing Romania and Central Eastern Europe în cadrul Ryanair, citat de zf.ro

Anunţul făcut de operator vine la o zi după ce Michael O’Leary, CEO al companiei, a fost la Bucureşti, unde a vorbit despre dezvoltarea Ryanair pe piaţa din România.

Acesta a declarat că:„În 3-4 ani aeroporturile din Romania ar putea ajunge la 40-50 milioane de pasageri”.

Concurenţa este acerbă pe piaţă transportatorilor aviatici, fiind cunoscut faptul că este una dintre industriile cu cea mai mică marjă de profit, mai puţin de 3%. Costul carburanţilor, condiţiile meteo şi grevele repetate fac din această industrie una dintre cele mai vulnerabile din lume.

Încasările auxiliare reprezintă un venit important pentru companiile de transport. Potrivit unui studiu IdeaWorks, comertul cu sucuri, supe, batoane de ciocolata si alte asemenea alimente la board-ul avionului reprezinta 15% din incasarile auxiliare, in timp ce incasarile din taxarea bagajelor suplimentare inseamna 30%, iar anularile si schimbarile de zbor pe care le opereaza clientii aduc 25% din incasarile auxiliare.

Apa minerala este vanduta de Flybe cu 1,73 euro, cu 2.292 %  mai mult fata de pretul obisnuit de la sol, iar o sticla de Coca Cola este 2,43 euro la Ryanair, fata de 31 eurocenti in supermarket, conform acelorasi date ale companiei Kayak.

O cana de ceai este 2,90 euro la Ryanair, iar o sticla de Pepsi (250ml) este 2,50 euro. Practic, 10 eurocenti per 10 ml, fata de 0,8 eurocenti per 10 ml la un supermakert, de 11,5 ori mai mult.

Si cartofii prajiti la o inaltime de 10.000 metri sunt mai scumpi, 40 de grame costa 2,50 euro la Ryanair, ceea ce inseamna 62,50 euro per kilogram, astfel incat chipsurile sunt aproape la fel de scumpe ca icrele rosii.

Avand in vedere ca este greu de crezut ca marii operatori low-cost se aprovizioneaza de la supermarket, probabil pretul de achizitie al acelor alimente este mai mic, ceea ce conduce la marje de profit si mai mari.