Vezi ce salariu are un angajat Lidl din România și unul din Germania

(Last Updated On: April 28, 2016)

Lidl este prezent pe piața locală cu aproape 200 de magazine și are peste 4200 de angajați, majoritatea lucrând pe poziții de vânzător sau lucrător comercial.

Un angajat pe poziția de vânzător în magazinele Lidl România are un salariu minim brut de 1.697 de lei (1.234 de lei net) și poate să ajungă până la 2.797 de lei brut (1.969 de lei net), cu tichete de masă incluse, conform zf.ro.

ghfds

Reprezentanții lanțului de magazine mai spun că salariului i se adaugă asigurare medicală şi alte avantaje în bani, produse sau bonuri valorice, precum şi traininguri. „De asemenea, Lidl re­munerează fiecare minut lucrat (peste program – n.red.) şi oferă progresiv creş­teri salariale şi zile de concediu adiţionale. Astfel, în primul an calendaristic un salariat are 21 de zile de concediu, în cel de-al doilea ajunge la 23 de zile, iar în cel de-al treilea la 25”, adaugă aceştia.

Potrivit datelor ZF din piaţă, grupul german Lidl plăteşte printre cele mai mari salarii din retailul alimentar autohton. Nemţii au fost de altfel întotdeaua printre cei mai deschişi în ceea ce priveşte salariile minime sau medii din companie, declarând şi anterior nivelul câştigurilor angajaţilor din magazine.

Mai mult, anterior oficialii Lidl spuneau că un vânzător al unui magazin al lanţului din Bucureşti câştigă cu până la 30% mai mult decât un angajat pe aceeaşi poziţie într-un mic oraş de provicie, diferenţele salariale fiind date de costul vieţii şi de raportul cerere-ofertă de pe piaţa muncii pe de-o parte şi de experienţă şi vechime pe de altă parte.

Potrivit siteului glassdoor.com, un angajat Lidl din Germania câștigă lunar 1.234 de euro, aproape dublu față de unul din România.