ALERTĂ! 24 de persoane intoxicate după ce au mâncat urdă. 21 de copii duși cu ambulanțele. Vezi de unde au cumpărat:

(Last Updated On: May 11, 2016)

24 de persoane s-au intoxicat ieri seară în Făgăraș (județul Brașov) după ce au mâncat urdă cumpărat urdă fabricată de un vecin din cartier. 21 sun copii, internați de urgență la Spitalul din Făgăraș.

Potrivit purtătorului de cuvînt al Ambulanţei Braşov, dr. Adriana Palaghiea, cei 24 de pacienţi sînt conştienţi, cu simptome digestive şi stabili hemodinamic. Aceştia au fost preluaţi de la mai multe adrese de pe străzile Clorului şi Dulgherului din Făgăraş, informează monitorulexpres.ro.

Medicii făgărăşeni nu au solicitat transferul pacienţilor la Braşov sau la alte spitale, starae acestora fiind stabilă, potrivit sursei citate.

Primele apeluri pe 112 au fost date în jurul orei 19.00, după ce mai mulţi copii au acuzat stări de graeţă şi vărsături după ce au mîncat urdă cumpărată de la un localnic din cartier.

Iniţial, la Spitalul Municipal Făgăraş au ajuns 12 copii cu vîrste între 2 şi 12 ani, iar ulterior numărul acestora a crescut, în prezent fiind internate 24 de persoane, dintre care trei adulţi.

„21 de copii și doi adulți au fost internați marți seara începând cu ora 19.00 la Spitalul Municipal din Făgăraș cu posibilă toxiinfecție alimentară după ce au consumat urdă cumpărată de la un localnic din cartier. Copiii au vârste cuprinse între 2 și 12 ani.

Toți cei care au ajuns la spital locuiesc pe străzile Clorului și Dulgherului din municipiu.

Ei au fost preluați de la domiciliu de ambulanțe după ce au acuzat stări de greață și vărsături”, a precizat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, cpt. Ciprian Sfreja.