Reconstituirea accidentului rutier în care a murit Dan Condrea. „Nu se leaga absolut nimic. Ceva e foarte, foarte dubios aici”

(Last Updated On: May 31, 2016)

Luni seară, la „Sinteza zilei” de pe Antena3, prezentatorii au încercat o reconstituire a accidentului lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma. Reconstituirea a fost realizată cu Titi Aur.

În accidentul lui Dan Condrea există doi martori: un biciclist și Gabriela Pelin, o doamnă cu Matiz.
Biciclistul este primul ajuns la locul accidentului spun cei de la antena3.ro.

Între ultima cameră de supraveghere din Tamași (cameră pe care mașina lui Dan Condrea nu apare) și locul accidentului sunt 2,7 km.

Doamna cu Matiz a declarat că mergea cu 80-90 km/h. La 90 de km la oră parcurgi 2,7 km într-un minut și 48 de secunde. Dan Condrea a avut la dispoziție un minut și 48 de secunde să apară de undeva în spatele Matizului, să îl depășească lent astfel încât doamna să observe că vorbește la telefon și să pună suficientă distanță între ei că să dispară din câmpul vizual al dânsei înainte de impact, a explicat Mircea Badea.

„Presupunem că a accelerat sălbatic imediat după ce a depășit. Ce distanță credeți că a reușit să pună între Opel și Matiz până la impact? După impact în cât timp estimați că putea doamna să ajungă la locul respectiv? În 30 de secunde doamna parcurgea la viteză de 90 de km/h 750 de metri.

Avea cum să pună Opelul în interiorul ferestrei de timp atâta distanță față de Matiz? Eu nu cred. O mașină foooaaaarte puternică, setată pentru curse de stradă, parcurge cu pornire de pe loc 400 de metri în zece secunde. Nu e cazul Opelului, plus că acesta trebuia să accelereze de la 90 de km/h, nu de la 0!! Înțelegeți dimensiunea?

Asadar biciclistul avea mai putin, mult mai putin de 30 de secunde sa ajunga de la bancuta la locul tragediei, adica 300 de metri, cu pornire de pe loc.

Va reamintesc, toata afacere trebuia sa dureze 1 min si 48 de secunde.

Nu se leaga absolut nimic. Ceva e foarte, foarte dubios aici.

P.S. De ce nu era nicio picatura de sange nicaieri?!”, a scris Mircea Badea pe blogul său.

Pe Antena Star, unul dintre cei mai cunoscuţi cascadori ai României are o variantă care poate demonta tot ce s-a spus până acum.
Maşina lui Dan Condrea nu a fost distrusă în accident, susține cascadorul Marian Chirvase.
„Mașina arată ca scoasă din prăpastie”, a declarat el.

În altă ordine de idei, surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că marţi va fi anunţat rezultatul testului ADN dispus în dosarul de ucidere din culpă, deschis în urma decesului patronului Hexi Pharma, fiind luate probe de la unul dintre copiii acestuia pentru a putea fi comparate.