Atac TERORIST pe Aeroportul Internațional din Istanbul. 36 de morţi și 147 de răniți

(Last Updated On: June 29, 2016)

Cel puţin 36 de persoane au murit şi aproximativ 150 au fost rănite în atentatul comis ieri seară în incinta Aeroportului internaţional din Istanbul.

Un atacator a deschis focul la terminalul de plecări cu o armă automată. Apoi trei atacatori s-au aruncat în aer la şi în apropiere de terminalul de sosiri un etaj mai jos, informează mediafax.ro

Un oficial turc a declarat la rândul său pentru CNN că doi dintre atacatori se aflau la terminalul internaţional, iar al treilea se afla în parcarea din apropiere. Toţi trei şi-au detonat vestele explozive.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut apel la o luptă internaţională unită împotriva terorismului.

“Nu faceţi nicio greşeală: pentru organizaţiile teroriste nu există nicio diferenţă între Istanbul şi Londra, Ankara şi Berlin, Izmir şi Chicago sau Antalia şi Roma”, a spus el.

“Teroriştii au venit la aeroport într-un taxi şi apoi au comis atacurile”, a spus premierul Turciei. “Faptul că aveau arme a contribuit la bilanţul victimelor. Informaţiile preliminare sugerează că toţi cei trei atacatori au deschis întâi focul şi apoi s-au detonat”, a adăugat acesta.

Atenție! Imagini care va pot afecta emoțional

Surse din cadrul Poliţiei turce au afirmat, sub protecţia anonimatului, că reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a comis atentatul de la Aeroportul internaţional din Istanbul.

“Reţeaua Stat Islamic a comis atentatul”, a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial din cadrul Poliţiei turce.