UPDATE! Rămânem fără fotbal în România? 1 miliard de lei trebuie să plătească FRF, Liga Profesionistă de Fotbal, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir lui Adrian Mititelul pentru un abuz

(Last Updated On: June 13, 2016)

Lovitură dură pentru fotbalul românesc. Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal vor plăti, în solidar, suma de 1,1 miliarde lei, plus dobânda legală de la rămânerea definitivă a hotărârii la achitarea debitului, pentru prejudicii aduse lui Adrian Mititelul.

În aceste condiții este de așteptat ca FRF și Liga română de fotbal să intre în faliment.
Tribunalul Bucureşti a decis azi ca Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir să fie pedepsiţi cu câte 3 ani de închisoare cu suspendare în cazul dezafilierii Universităţii Craiova. Decizia Tribunalului nu este definitivă, Sandu şi Dragomir având drept la recurs, informează digi24.ro.

f42455456hhhhhh

Dumitru Dragomir pentru România TV:

“Am votat democratic şi sunt condamnat pentru abuz în serviciu. Eu nu aveam nicio treabă cu FRF, eu eram la Ligă, dar am votat la fel ca şi ceilalţi. Dacă aşa a crezut judecătoarea, eu ce să fac? E o decizie luată de un judecător, de frica DNA”.

Procurorii DNA ceruseră pedeapsa maximă – 10 ani – pentru cei doi foşti şefi de la FRF şi LPF. Totodată, Sandu şi Dragomir, alături de cele două organisme pe care le-au condus – FRF şi LPF – vor fi nevoiţi să-i plătească despăgubiri în valoare de 1 miliard de lei lui Adrian Mititelu, fostul patron al Universităţii Craiova. FRF şi LPF au mai primit şi câte o amendă penală de 370.000 de lei, anunţă Digi24.

Pe 17 iunie 2013, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, şi fostul conducător al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova. Sandu şi Dragomir sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată, folosire a influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru.

În acelaşi dosar au fost trimise în judecată şi FRF şi LPF, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru.

Potrivit anchetatorilor, la 20 iulie 2011, la o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF s-a hotărât excluderea provizorie a SC Fotbal Club “U” Craiova SA, excluderea fiind pusă pe seama încălcării grave a statutului Federaţiei, fără a se detalia şi motiva în ce au constat încălcările şi gravitatea lor.

Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea căreia nu s-au respectat prevederile statutare, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, în calitatea lor de conducători ai Federaţiei Române de Fotbal, respectiv ai Ligii Profesioniste de Fotbal şi-au folosit influenţa şi autoritatea faţă de ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF, susţin procurorii.

În acelaşi dosar, patronul clubului, Adrian Mititelu, trebuie să primească un miliard de lei despăgubiri din partea LPF şi FRF.